De Healing Code en Dromen

bipolairNelleke was mijn allereerste klant voor de Healing Code, al jaren voordat de opleiding begon. Nelleke had een bipolaire stoornis, ze had na langdurige slopende depressies en een manie haar leven weer op de rit gekregen.
Ze werkte, hield van haar gezin en had haar evenwicht gevonden onder andere met behulp van de Healing Codes.
Op een dag werd vastgesteld dat ze geen Lithium meer mocht gebruiken, omdat haar gezondheid daar ernstig onder kwam te lijden. Lithium is HET middel voor een bipolaire stoornis. Ze werd bang. Bang dat alles opnieuw zou beginnen. Terug naar de hel, terwijl ze met de Healing Code veel afschuwelijke herinneringen had kunnen genezen.
Op mijn aanraden schreef ze dr. Alex Loyd. Zijn antwoord was: ‘Werk aan je grootste angst en zorg dat je je immuunsysteem versterkt.’
Haar grootste angst was dat haar man – ze waren destijds door haar ziekte bijna gescheiden – zou doodgaan en dat ze dan weer in haar kwaal zou vervallen. Terwijl hun relatie juist zo was verdiept.
Ze nam contact met Johanna Chan, Healing Codes practitioner uit Californië, voor een sessie en kwam erachter dat de genetische aanleg voor haar bipolariteit waarschijnlijk tijdens het kampverleden van haar vader was ontstaan. Een gevoelig mens die zich niet kon uiten na de oorlog, pleinvrees kreeg en een paar jaar na haar geboorte bijna bezweek aan een hersenvliesontsteking.
In die tijd werden zij en haar broers geboren. (Een groot onverwerkt trauma bij een van de ouders kan leiden tot hersenaandoeningen bij kinderen)
Ze kreeg haar rust en vertrouwen terug door de Healing Codes. En zocht gedegen ondersteuning bij de afbouw van Lithium.

Ze vertelde ontroerd dat ze twee dromen had gehad die op elkaar leken. Met tien minuten ertussen.

Ze was in het huis van haar liefste vrienden, samen met haar man. Ze moest voor haar werk naar Amsterdam met de trein, maar alles zat tegen. Ze kon haar schoenen niet vinden en haar make-up, haar jas en tas niet. En ze voelde zich langzaam afglijden in het vreselijkste wat ze kende ‘een depressie’. Ze voelt hoe alle energie uit haar wegtrekt. De geliefde mensen om haar heen hebben enkel het toekijken. Ze werd wanhopig: is het nog niet voorbij?

Midden in de nacht staat ze op en doet haar Healing Code, die we samen ontwikkeld hadden. En ze slaat een boekje open dat naast haar bed ligt. Over angst en liefde. Waar liefde is, kan geen angst zijn.

Ze valt weer in slaap en droomt:
Ze gaat weer naar Amsterdam en heeft daar heel veel plezier in. Zoekt met genoegen haar kleding uit en is op tijd bij de trein. Daar ontmoet ze een vriend van vroeger, die het uiterste van haar krachten heeft gevraagd en waarmee ze heeft gebroken. Na veel verdriet en pijn. De lucht tussen hen is daardoor schoon en helder geworden. Het was een goed besluit. Ze gaan hun eigen weg.
Ze ziet een ander bevriend stel. Er is een dochter bij hen geboren, hoewel ze al op leeftijd zijn.
In haar droom beseft ze dat er zachtheid in die relatie kan ontstaan.
Maar het meest wonderbaarlijke is dat er tijdens haar droom steeds een onbekende man en vrouw aanwezig zijn. Ze werken samen aan haar genezing.

Nelleke beseft dat ze in deze afbouwperiode zich duidelijk moet begrenzen en tegelijkertijd uitreiken naar haar omgeving. Ze beseft dat ze deze ingrijpende verandering goed zal doorstaan. Dat haar onderbewuste aangeeft dat het goed zal gaan.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Over de Healing Code

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s